ACHIEVE/REACH Meeting Agenda

<u>A</u>ction <u>C</u>ommunities for <u>H</u>ealth, <u>I</u>nnovation and <u>E</u>n<u>V</u>ironmental Chang<u>E</u>

<u>R</u>acial and <u>E</u>thnic <u>A</u>pproaches to <u>C</u>ommunity <u>H</u>ealth

Gresham City Hall - 1333 NW Eastman Parkway Gresham, Oregon 97030

Oregon Trail Room

Wednesday – September 7, 2016

9:00am - 11:00am

Desired Outcomes:

- ✓ To receive miscellaneous REACH grant updates
- ✓ Consent Report
- ✓ Learn how Community Based Participatory Research (CBPR) the who, how and what to do with data
- ✓ Be informed on monthly communications e-news and receive an interactive tutorial on how to utilize the REACH website, including making requests to add events/activities
- ✓ Receive a Congregational Health Update of the work that's happening within the faith settings
- ✓ Prioritize the Community Action Network's (CAN) key areas of focus
- ✓ Identify next steps, timelines, and action items

Facilitator	Agenda Item	Time
Yugen Rashad	Welcome & Introductions	9:00am – 9:20am
	Review of agenda and desired outcomes	(20 mins.)
	Check for agreement	
Tameka Brazile	Project Manager Updates	
Corliss McKeever/	Consent Reporting	9:20am – 9:35am
Yugen	Check for clarification and Informational needs from consent report	(15 mins.)
	Review purpose and upcoming topics:	
	 September – What is REAL Community-Based Participatory 	
	Research	
	 October – What is Evidence-Based Practice 	
	 November – What is health equity 	
	December – Does Data Matter? Why?	
Dr. Christina	Community-Based Participatory Research	9:35am – 10:05am
Nicolaidis,	Presentation (how to get community involved, who should lead, how	(30 mins.)
Portland State	to address systems w/findings and building Black business)	10:05am – 10:20am
University	• Q&A	(15 mins.)
Nick Rivas	Communications Update	10:20am – 10:35am
	Communications Update	(15 mins.)
	Virtual Tour of Website	
	Event Requests Overview	
Ronnie Meyers	Update Community Action Network	10:35am -10:45am
	CAN Prioritization Activity	(10 mins.)
Nina Phillips	Congregational Health Update	10:45am - 10:55am
	CHANGE Tool Assessments	(10 mins.)
	Recommendations	

All	Miscellaneous Partner Updates	10:25am – 10:50am (5 mins.)
Yugen/All	 Next Steps, future agenda items and follow-up (who will do what, by when?!!) Meeting evaluation Next ACHIEVE meeting dates: 10/5, 11/2 and 12/7 at the City of Gresham 	10:50pm – 11:00am (10 mins.)