

503-988-5050 Fax 503-988-3321 http://www.multco.us/transportation-planning

Multnomah County Bicycle and Pedestrian Citizen Advisory Committee January Regular Meeting & 20th Anniversary Celebration



DATE/TIME: Wednesday, January 11, 2017 from 6:00-8:30pm*

PLACE: Board Room, Multnomah Building, 501 SE Hawthorne Blvd, Portland, OR

AGENDA			
6:00pm	Welcome & Introductions & Celebrations		
6:05pm	Approve October 2016 Meeting Minutes	5 min	Α
6:10pm	Public Comment	10 min	I/D
6:20pm	 Staff Report (Kate McQuillan, Transportation Planner, Multnomah County) Membership update Gorge Transportation Demand Management Strategy East County SRTS proposal funded 	10 min	I/D
6:30pm	Nominations and Elections for Chair The Committee currently has a vacancy for the Chair position. Members will nominate a new Chair.	10 mir	n A
6:40pm	Transportation System Plan (TSP) Implementation (Joanna Valencia, Transportation Planning and Development Manager) Joanna will lead a discussion on the next steps Multnomah County's Transportation Division will undertake to implement the recently adopted Transportation System Plan (TSP).	30 min	I/D
7:10pm	40-Mile Loop Trail Extension (<i>Phil Healy, Port of Portland</i>) Phil Healy, Senior Transportation Planner from the Port of Portland, will share information about the 40-Mile Loop Trail project that will complete a major gap in the Loop within the city of Fairview.	30 min	I/D
	(Agenda Continued on Next Page)		

(Agenda Continued on Next Page.....)

Meeting agendas and minutes are available at:

www.multco.us/transportation-planning/bicycle-and-pedestrian-citizen-advisory-committee

A – Action Item I – Information Item

I/D –Information / Discussion Item I/A - Information / Action Item

7:40pm County Courthouse Update and Hawthorne Bridge Discussion (JD) 30 min I/D Deschamps, Project Manager, Multnomah County Facilities and Property Management and Roger Geller, Bicycle Coordinator, City of Portland) JD will provide an update on the Courthouse. Multnomah County Bridge staff and Roger Gellar from the City of Portland will also be present.

8:10pm Willamette River Bridges Project Updates (Megan Neill, Bridge Services Time Manager, Multnomah County) Remaining

I/D

Megan Neill, Bridge Services Manager from the County, will share status updates on various upcoming Willamette River bridge projects including the Broadway Bridge Rall Wheel Replacement Project, the Morrison Bridge Deck Replacement Project, and the Burnside Bridge Maintenance Project.

The next BPCAC meeting is Wednesday, February 8, 2017

Persons with a disability requiring special accommodations, please call the Office of Citizen Involvement at (503) 988-3450 during business hours. Persons requiring a sign language interpreter, please call at least 48 hours in advance of the meeting.