## **ACHIEVE/REACH Meeting Agenda**

<u>A</u>ction <u>C</u>ommunities for <u>H</u>ealth, <u>I</u>nnovation and <u>E</u>n<u>V</u>ironmental Chang<u>E</u>
 <u>R</u>acial and <u>E</u>thnic <u>A</u>pproaches to <u>C</u>ommunity <u>H</u>ealth
 Highland Christian Center - 7600 NE Glisan St. Portland, Oregon 97213

Wednesday – March 1, 2017

9:00am - 11:00am

## Desired Outcomes - by the end of this meeting members will have:

- ✓ Maintain Coalition empowerment and ownership in the work of REACH
- **✓** Heard miscellaneous REACH grant updates
- ✓ Learned about the County's Strategic Partnership report and work together on the new interactive tool
- ✓ Deep Dive Will better understand from local farming community about food sourcing, and economic implications of local farming projects.
- **✓** Consent Report out from Partners and scope of work, challenges, updates
- ✓ Relationship building in community that features food and nutrition principles from diverse cultures living in Rockwood.

✓ Identified next steps, timelines and action items

Facilitator	Agenda Item	Time
Yugen Rashad	Welcome & Introductions	9:00am – 9:10am
	Review of agenda and desired outcomes	(10 mins.)
	Check for agreement	
Tameka Brazile	REACH Grant Updates	9:10am – 9:20am
i allieka Di azlie	REACH Grant Opuates	(10 mins.)
		(10 111113.)
Upstream Board	Upstream Public Health	9:20am – 9:25am
'	•	(5 mins.)
Lessie Williams	Highland Haven	9:25am – 9:40am
	Highland's REACH activities, status and updates	(15 mins.)
		0.40
Consuelo Saragoza	Strategic Partnerships	9:40am – 10:20am
	Overview of efforts and report	(40 mins.)
	Interactive partner tool	
Shantae Johnson	Deep Dive Topic – Urban Farming	10:20am – 10:50am
and Edward Hill	• Local Urban Farming and Gardening projects within Multnomah	(30 mins.)
	County communities	
	Community garden and intersectional approach to empower	
	community members	
	Economic development	
Willie Chambers	Community Partner Update	10:50am – 10:55am
		(5 mins.)
	This event is meant to bring community members together to	
	enjoy each other's rich cultural traditions through food and to	
	learn more about exciting economic developments in the	
	Rockwood	

Yugen/All	<ul> <li>Next steps, future agenda items and follow-up (who will do what by when?)</li> </ul>	10:55am – 11:00am (5 mins.)
	New venue location	
	<ul> <li>Next upcoming meeting dates: 4/1, 5/5, 6/3, 7/7, 8/2, 9/5 and 10/4</li> </ul>	